Italiensk Brød i Gryde (Dutch oven)

En af de letteste måder at lavet et rigtig lækker brød. Kræver ingen æltning og har en arbejdstid på kun 5 min.

Italiensk Brød (5 min)

300g lunken vand
2 1/2 tsk salt
15 g gær
420g hvedemel

Start med at hælde vandet i skål. Tilsæt nu gær og salt og rør rundt til begge dele er blevet helt opløst.

Tilsæt nu hvedemel og rør det hele rundt med en ske i skålen. Dejen bliver ganske klisteret, men det er lige præcis det den skal være.

Tip: du kan erstatte f.eks. 50 g af melet med en grovere mel, så bliver brødet både sundere og får en anden struktur.

Dæk nu skålen med en stor tallerken og lad dejen stå på køkkenbordet og hæve i 6 timer (længere er også super).

Efter at dejen er hævet tænder du for ovnen på 220 grader. Mens ovnen varmer op tager du en gryde (helst en Dutch Oven) ligger noget bagepapir i i gryden. Har du ikke bagepapir kan du i stedet for drysse lidt mel i bunden af gryden, så brødet ikke sætter sig fast.

Stræk og fold nu dejen et par ind over sig selv. Hvis du ikke vil have dej på fingrene kan du blot gøre det med en dejskraber. Herefter bruger du en dejskraberen til at få dejen ud af skålen og ned i gryden. Sæt nu gryden i oven og bag brødet i 35-40 minutter.

Efter de 35 minutter tager du låget af gryden og bager det yderligere 8-10 minutter (til brødet har den farve du ønsker).

Efter brødet er bagt færdigt tager du det ud a gryden og lader det hvile i 45 min.

Du har nu det lækreste sprøde og saftige italienske brød.

Leave a Comment