Baingan Bharta

Dette er en virkelig god opskrift med aubergine. Selv hvis du ikke er så meget for smagen af aubergine kan denne opskrift snildt omvende dig.

Ligger ret tæt op af den oprindelige indiske opskrift, men med mine egen tilpasninger. Serveres med nanbrød, men hvis hvide ris til denne ret er også godt.

Baigan Bharta (40 min)

1 aubergine
1 spsk. oliven olie
1 løg
1/2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 1/2 tsk. chili (alt efter styrke)
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. gram masala
4 fed hvidløg
1 tsk. ingefær
1 tsk. oister sauce
1 dåse flåede hele tomater (eller tilvarende friske hakkede tomater)
1-2 spsk. frisk hakket koriander
Nanbrød eller hvide ris

Start med at skrælle auberginen og skær den i mindre tern. Varm nu olie på panden og rist auberginen på panden i ca. 20 min til den får farve og bliver helt blød.

I mens auberginen steger hakker du løget i mindre stykker og finder de andre ingredienser frem.

Auberginen fjernes fra panden, olie tilsættes og løgene steges nu ved middel varme. Tilføj efterfølge spidskommen og lidt salt. Til sidste tilsættes de finthakkede hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje. Når det et dufter herligt hældes de hele flåede tomater i og mases.

Til slut tilsætter du aubergine og lader de hele stege i ca. 5 minutter.

Server med nanbrød, ris og masser af koriander på toppen.

Leave a Comment