Opskrift på verdens bedste Dhal

Dette er den bedste opskrift på den velkendte indiske Dahl. En del opskrifter har karry i, men denne skiller sig ud, da der her bruges andre krydderier.

Jeg har lavet mine egne tilpasninger, og min personlige holdning er, at dette er den ultimative opskrift på Dahl.

Dhal, Dahl, Daal (45 min)

Ingredienser
2 tsk oliven olie
1 stort løg
1 squash, groft revet
3-4 gulerødder, groft revet
5 fed hvidløg
1 ½ spsk. fint revet ingefær
2 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
½ tsk chili flager (alt efter styrke)
½ tsk stødt kardemomme
1 stor klat smør
2 spsk. rødvin
2 dåser hele flåede tomater
5 dl vand
Kylling eller grønsagsfond
1 tsk østerssauce
1-2 tsk. sukker
2 ½ dl røde linser

Til servering
Cremfreche
Nannbrød
Basmatiris
Masser af koriander eller bredbladet persille
Kan også serveres med kartoffelmos (mums) 🙂

Hak løget, varm olien i en gryde og steg løgene (uden af brune dem). Tilsæt gerne ekstra olie hvis der er brug for det. Skru nu ned for varmen.

Riv squash og gulerødder groft. Riv ingefæren fint og hak hvidløgene fint. Tilsæt det nu i gryden sammen med smør, koriander, spidskommen, sukker, chili, kardemomme og lade det stege ved lav varme i 5 minutter.

Skru op for varmen, skub grønsagerne til side, tilsæt rødvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt nu vand, flådede tomater, kyllingefond og østerssauce.

Skyl linserne i kold vand og tilsæt dem. Bring det hele op at koge, skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 30 min (måske 10 min ekstra, alt efter hvor gennem kogte du ønsker linserne).

Smag til med salt, peber, sukker og server retten i dybe skåle med koriander, creme fraiche, naanbrød og Basmati eller Jasminris.

Leave a Comment