Baguettes på 5 minutter

En af de letteste måder at lave rigtig gode baguettes. Kræver ingen æltning og har en arbejdstid på kun 5 min.

Baguettes (5 min)

356 g lunken vand
1 tsk salt
5 g gær
475 g hvedemel

Start med at hælde vandet i skål. Tilsæt nu gær og salt og rør rundt til begge dele er blevet helt opløst.

Tilsæt nu hvedemel og rør det hele rundt med en ske i skålen. Dejen bliver ganske klisteret, men det er lige præcis det den skal være.

Tip: du kan erstatte f.eks. 50 g af melet med en grovere mel, så bliver brødet både sundere og får en anden struktur.

Dæk nu skålen med en stor tallerken og lad dejen stå på køkkenbordet og hæve i 8-10 timer (gerne længere).

Efter at dejen er hævet tænder du for ovnen på 250 grader. Mens ovnen varmer op tager du bagepapir frem og drysser mel på både bagepapiret og dejen.

Hæld / skrab nu dejen ud på bagepapiret med en dejskraber. Del herefter dejen i to med dejskraberen. Form nu forsigtigt dejen, så den får form som 2 baguettes.

Bag dine baguettes I ca. 25 minutter.

Efter brødet er bagt færdigt tager du det ud af ovnen og lader det hvile i 30 min.

Du har nu de lækreste sprøde og saftige baguettes.

Leave a Comment